Konu
:
Nohutlu Mantı Tarifi (İzmir-Seferihisar)
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Mantı Tarifi (İzmir-Seferihisar)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Mantı Tarifi (İzmir-Seferihisar)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un
İçi için:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı tuz
Kızartma yağı
Üzeri için:
Sarımsaklı Yoğurt
Yağ
Pul biber
Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir
Sonra iki parçaya bölünür
Her parça olabildiğince ince açılır
Kibrit kutusu kadar kare parçalara kesilir
Nohut ezilir, biraz tuzla karıştırılır
Yeteri kadar hamur parçasının kenarına konur ve rulo yapılır, kenarlarına bastırılır
Yağda pembe renkte kızartılır
Sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 dakika tutulur ve servis tabağına çıkarılır
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış pul biber gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul