Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Mantı Tarifi (İzmir-Seferihisar)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Mantı Tarifi (İzmir-Seferihisar)



1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Yeteri kadar un

İçi için:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay kaşığı tuz

Kızartma yağı

Üzeri için:

Sarımsaklı Yoğurt

Yağ

Pul biber

Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir Sonra iki parçaya bölünür Her parça olabildiğince ince açılır Kibrit kutusu kadar kare parçalara kesilir Nohut ezilir, biraz tuzla karıştırılır Yeteri kadar hamur parçasının kenarına konur ve rulo yapılır, kenarlarına bastırılır Yağda pembe renkte kızartılır Sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 dakika tutulur ve servis tabağına çıkarılır Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış pul biber gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla