Konu
:
Kaymaklı Açma
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Açma
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Açma
Malzemeler:
1 kase Kaymak
1 adet Yumurta
1 çay bardağı Sıvı Yağ
½ paket Margarin
2 tatlı kaşığı Toz Şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ kibrit kutusu Yaş Maya
Aldığı kadar Un
İç malzemesi
( Kaşar peyniri )
Yapılışı:
Genişçe bir kapta yaş mayayı, toz şekeri, kaymağı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın
Tüm malzemeyi yoğurarak hamur haline getirin
Hamuru 35 dk
kadar dinlendirip mayalanması için bekleyin
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın
İçlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatın
Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin
Üzerlerine ayırmış olduğunuz yumurta sarsını sürüp susam serpin
190 derece ısıda poğaçaların üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul