Konu
:
Kalıp Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kalıp Ekmeği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalıp Ekmeği Tarifi
Kalıp Ekmeği Tarifi
500 gr
un
50 gr
pudra şekeri
3 yumurta sarısı
50 gr
tereyağı
20 gr
maya
200 gr
süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet içi yağlanmış 18x12 ebadında kek kabı
Küçük bir kaba sütün yarım bardağını ılıtarak koyunuz ve içine maya ile bir kaşık pudra şekerini ilâve edip eziniz
Sonra undan yarım bardağı nı alıp ilâve ederek iyice karıştırınız ve üzerine bir kapak örtüp 10 dakika mayalandırınız
Sonra unun kalanını, pudra şekerini, tuzu ve sütün kalanını ilâve ederek iyice çırpa çırpa yoğu-runuz sonra yağ ve yumurta sarılarını ilâve ederek tekrar yoğurup küpağını kapatınız ve 20 dakika mayalandırınız
Sonra elinizle parçalamadan bastırarak yoğurup üç müsavi parçaya kesip kalıp büyüklüğünde uzatıp formanın içine yerleştiriniz ve formaların üzerini bir bezle kapatıp mayalanması için 20 dakika daha bekletip sonra fırına sürünüz
Formalardan çıkarttıktan 6 saat sonra kullanmaya hazırdır
Not: Bu ekmek kızartmak ve ekmek tatlıları içindir
Buzlukta saklanırsa 10 gün bir şey olmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul