Konu
:
Dereotlu Tulum Peynirli Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dereotlu Tulum Peynirli Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dereotlu Tulum Peynirli Ekmek Tarifi
Dereotlu Tulum Peynirli Ekmek Tarifi
Malzemeler :
2 su b
un
2 su b
tam buğday unu
yarım p
yaşmaya
1 çorba k
toz şeker
1 tatlı k
tuz
1 yumurta
1 çay b
süt
aldığı kadar ılık su
1 tutam dereotu
100 gr
tulum peyniri
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabına alın
Ortasını açarak içine maya, süt ve yumurtayı ekleyerek ortadan itibaren karıştırmaya başlayın
Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun
Dilerseniz biraz da zeytinyağı ekleyin
Hamur karışınca üzerine tulum peynirini ve ince doğranmış dereotunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun
Hazırladığınız hamuru yuvarlayarak yağlanmış tepsiye alın
Elinizi yağlayarak üzerine biraz bastırıp yayın
Üzerinin yumuşak olması için biraz da süt sürün
Tırtıklı ekmek bıçağı ile üzerine çizikler atın
180 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul