Konu
:
Mantı Hamuru Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantı Hamuru Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantı Hamuru Tarifi
Mantı Hamuru Tarifi
500 gr (4 su bardağı) + 2 çorba kaşığı un
2 yumurta
150 gr süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da rafine yağ
Unu tuzla birlikte hamuru açacağınız tezgahın üstüne eleyiniz
Unun ortasını havuz gibi açarak içine yumurtaları kırınız
Sütü ve yağı da ekleyiniz
Malzemeyi elinizle karıştırarak hamur yapınız
Avuçlarınızla hamuru uzunlamasına yoğurunuz
Hamuru iki karış boyunda bilek kalınlığında uzatınız
Hamurun iki ucundan 10'ar cm'lik parçalarını birbirinin üstüne katlayınız
Hamurun iki ucunu birbirine çapraz biçimde sokunuz
Üstüne ıslak bir bez örterek 20 dakika dinlendiriniz
Hamuru tekrar yoğurunuz ve 15 dakika daha dinlendirdikten sonra yuvarlayarak, bir buçuk karış uzunluğunda bir boru gibi uzatınız
Hamuru 5 eşit parçaya bölünüz
Kesilen parçaların üstüne avuçlarınızla bastırıp tabak biçiminde yayınız
Öteki parçaları da aynı biçimde bastırarak, aralarına un serpip üst üste diziniz
Üstlerine nemli bez kapatıp 20 dakika daha dinlendiriniz
Sonra bir parçayı alıp merdane ile 20 cm çapında açınız
Hafifçe un serperek oklavaya sarıp, kenarlarına kuvvetle bastırarak oklava ile ileri geri yuvarlaya yuvarlaya tezgahın üstüne seriniz
İkinci sefer hamurun yan taraflarını oklavaya sarıp aynı biçimde açınız
Açtığmız hamur normal kağıttan biraz daha kalın oluncaya kadar bu işleme devam ediniz
Öteki hamur parçalarını da aynı biçimde açınız
Açtığınız hamurları kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip, dilediğiniz harçla doldurarak kullanınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul