Konu
:
Pshalive ( Patatesli Çerkez Mantısı ) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pshalive ( Patatesli Çerkez Mantısı ) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pshalive ( Patatesli Çerkez Mantısı ) Tarifi
Pshalive ( Patatesli Çerkez Mantısı ) Tarifi
1 kilo un içine 1
yumurta
kırılır
Tuz ekilir
Su eklenerek kulak memesinden daha sert hamur yoğurulur
Hamur dinlenirken, diğer tarafta iki kilo haşlanmış
patates
çatalla ezilir, iki kaşık tereyağında 1
soğan
çentilerek kavrulur
Pembeleşince içine 1 tatlı taşığı kırmızı pul
biber
, yarım tatlı kaşığı kara
biber
ve 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan eklenir
Ezilmiş
patates
le bu sos karıştırılarak iç hazırlanır
Patatesin pütürsüz ezilmesi önemlidir
Dinlenen hamur dört parçaya ayrılır
Her bir parça hamur, mantı kalınlığında açılır
6ya 6 cm'lik kareler halinde kesilir
Her karenin içine üçgen kısmına bir tatlı kaşığı
patates
li iç konup üçgen halinde köşeleri sıkıca kapatılır
Bu üçgenler kaynayan tuzlu suda haşlanır
Servis tabağına süzülerek konduktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı, dövülmüş
sarımsak
ve pul
biber
den oluşan sos dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul