Konu
:
Renkli Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Renkli Mantı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Renkli Mantı Tarifi
1 çorba kaşığı salça
4,5 su bardağı un
300 gram ıspanak
400 gram kıyma
1 soğan
4 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt
Tuz
Su
İki renkli hamur yapmak için bir kabın içinde un, tuz ve az miktarda suyu yoğurmaya başlayın
Bu hamuru ikiye bölüp bir yarısına salça, bir yarısına da az haşlanmış ıspanağın suyunu ekleyip yoğurun
Mantı hamurunun oldukça sert olması gerektiği için un ilave ederek hamurları hazırlayın
İçi için de rendelenmiş soğanla kıymayı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın
Unlanmış tezgahta hamurları ince bir şekilde açın
Kare şekilde kesip içlerine kıymalı iç malzemeden doldurun
Kanarlarından birleştirip kapatın
Bir tencerede su kaynatıp içine tuzu ekleyip hazırladığınız mantıları içine ilave edip 20 dakika kaynatın
Süzüp servis tabağına alın ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin
Sarımsaklı yoğurtla ikram edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul