Konu
:
Kahvaltılık Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltılık Çörek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltılık Çörek Tarifi
Kahvaltılık Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 5 çay kaşığı kuru maya
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 cup ılık süt (250 mlt)
- 4 çorba kaşığı tereyağ ( eritilecek)
- 2 çorba kaşığı şeker (ya da bal)
- 4 çay kaşığı tuz
- 4+1/4 cup un (1 cup un=140 gr)
Yapılışı:
1- Yarım cup süt ile 5 çay kaşığı maya eritilir
2- Maya karışımına, sütün geri kalanı da eklenir yumurta, şeker, tuz, eritilmiş tereyağı güzelce çırpılır
3- Derin bir kaba elenen unun içine sıvı karışım eklenir yumuşakça bir hamur yoğurulur
4- Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülür yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır
5- Mayalanma sonrası hamur parçalara ayrılır istenilen şekiller verilir
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 40 dakika kadar dinlenmeye bırakılır
Bu sırada hamur parçalarının yine kabarması beklenir
Dilerseniz hamurların üzerine ballı su sürebilirsiniz
6-190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul