Yalnız Mesajı Göster

Kahvaltılık Çörek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltılık Çörek Tarifi



Kahvaltılık Çörek Tarifi

Malzemeler:

- 5 çay kaşığı kuru maya

- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

- 1 cup ılık süt (250 mlt)

- 4 çorba kaşığı tereyağ ( eritilecek)

- 2 çorba kaşığı şeker (ya da bal)

- 4 çay kaşığı tuz

- 4+1/4 cup un (1 cup un=140 gr)

Yapılışı:

1- Yarım cup süt ile 5 çay kaşığı maya eritilir

2- Maya karışımına, sütün geri kalanı da eklenir yumurta, şeker, tuz, eritilmiş tereyağı güzelce çırpılır

3- Derin bir kaba elenen unun içine sıvı karışım eklenir yumuşakça bir hamur yoğurulur

4- Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülür yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır

5- Mayalanma sonrası hamur parçalara ayrılır istenilen şekiller verilir Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 40 dakika kadar dinlenmeye bırakılır Bu sırada hamur parçalarının yine kabarması beklenir Dilerseniz hamurların üzerine ballı su sürebilirsiniz

6-190 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla