Konu
:
Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi
Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi
MALZEMELER:
Yufka için:
2 kg un
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Aşı için:
1 kg kemikli kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Un, yağ, tuz ve yeterince ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup 30 dakika dinlendirin
10 bezeye ayırıp 65-70 cm çapında yufkalar açın
Yufkaları kızgın sac üzerinde ters yüz ederek pişirin
Üst üste koyup serin bir yerde saklayın
Parça etleri kemiklerinden ayrılıncaya kadar iyice pişirin
Kemikleri ayıklayıp etleri
küçük
parçalar halinde bölün
Kuru yufkaları orta büyüklükte bir tepsinin içine kırarak yerleştirin
Üzerine et suyu gezdirin ve et parçalarını sıralayın
İsteğe göre kırmızı pul biber ya da karabiber serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul