Yalnız Mesajı Göster

Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi



Yufka Aşı ( Et Altı) Tarifi

MALZEMELER:
Yufka için:
2 kg un
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Aşı için:
1 kg kemikli kuzu eti
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Un, yağ, tuz ve yeterince ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup 30 dakika dinlendirin 10 bezeye ayırıp 65-70 cm çapında yufkalar açın Yufkaları kızgın sac üzerinde ters yüz ederek pişirin Üst üste koyup serin bir yerde saklayın Parça etleri kemiklerinden ayrılıncaya kadar iyice pişirin Kemikleri ayıklayıp etleri küçük parçalar halinde bölün Kuru yufkaları orta büyüklükte bir tepsinin içine kırarak yerleştirin Üzerine et suyu gezdirin ve et parçalarını sıralayın İsteğe göre kırmızı pul biber ya da karabiber serpin

Alıntı Yaparak Cevapla