Konu
:
Kömbe Kurabiye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kömbe Kurabiye Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kömbe Kurabiye Tarifi
Kömbe Kurabiye Tarifi
1 su bardağı sıvı yağ
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı maden suyu İçine
200 gr
ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı şeker arzuya göre
köpük helva veya reçel veya marmelat
Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağı, maden suyunu, pudra şekerini ekleyip çırpalım
Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan kıvamda kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğuralım
Hamurun üzerine nemli bez örtüp 15 dk
dinlendirelim
Bu arada kurabiyenin harcını hazırlayalım
Bir kaba iri dövülmüş cevizi, şekeri, tarçını ekleyip karıştıralım
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım
Hamurların içini işaret parmağı ile mümkün olduğunca derin bir şekilde oyalım
Hamurların boşluğuna cevizli harcı koyup ağız kısmını büzdürerek kapatalım
Hamurların bir tarafını kerebiç kalıbına bastırarak şekillendirelim
Kalıbın uç kısmına hafifçe vurarak hamurları kalıptan çıkaralım
Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim
Önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında kurabiyeleri, üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim
Kurabiyeleri köpük helvası ya da marmelat ile servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul