Yalnız Mesajı Göster

Kömbe Kurabiye Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kömbe Kurabiye Tarifi



Kömbe Kurabiye Tarifi

1 su bardağı sıvı yağ
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı maden suyu İçine
200 gr ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı şeker arzuya göre
köpük helva veya reçel veya marmelat

Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağı, maden suyunu, pudra şekerini ekleyip çırpalım Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan kıvamda kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğuralım Hamurun üzerine nemli bez örtüp 15 dk dinlendirelim Bu arada kurabiyenin harcını hazırlayalım Bir kaba iri dövülmüş cevizi, şekeri, tarçını ekleyip karıştıralım Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım Hamurların içini işaret parmağı ile mümkün olduğunca derin bir şekilde oyalım Hamurların boşluğuna cevizli harcı koyup ağız kısmını büzdürerek kapatalım Hamurların bir tarafını kerebiç kalıbına bastırarak şekillendirelim Kalıbın uç kısmına hafifçe vurarak hamurları kalıptan çıkaralım Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim Önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında kurabiyeleri, üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim Kurabiyeleri köpük helvası ya da marmelat ile servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla