Konu
:
Kars Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kars Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kars Böreği Tarifi
Kars Böreği Tarifi
Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeleri:
250 gr
un
150 gr
tereyağı
½ litre süt
250 gr
gravyer peyniri
5 yumurta
bir tutam tuz
Yapılışı:
250 gr
un bir kaba konulur
5 yumurta kırılıp yumurta teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre süt ve 75 gr
tereyağı ve tuz ilave edilir
Biraz daha karıştırılır
kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür
Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 gr
rendelenmiş gravyer peynir biraz sütle yumuşatılıp maydanoz atılır
Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür
Diğer hamurların kızaran baş yönleri peynirin üzerine kapatılır
Sıcakken servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul