Yalnız Mesajı Göster

Kars Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kars Böreği Tarifi



Kars Böreği Tarifi

Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Malzemeleri:
250 gr un
150 gr tereyağı
½ litre süt
250 gr gravyer peyniri
5 yumurta
bir tutam tuz

Yapılışı:
250 gr un bir kaba konulur 5 yumurta kırılıp yumurta teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre süt ve 75 gr tereyağı ve tuz ilave edilir Biraz daha karıştırılır kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 gr rendelenmiş gravyer peynir biraz sütle yumuşatılıp maydanoz atılır Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür Diğer hamurların kızaran baş yönleri peynirin üzerine kapatılır Sıcakken servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla