Yalnız Mesajı Göster

Uşak Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uşak Böreği Tarifi



Uşak Böreği Tarifi

Malzemeler:
8 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için:
1 adet ekmeğin içi
Yarım demet ıspanak
4 adet kuru soğan
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Tarifi:
Yoğurma kabına unu koyup, ortasını havuz gibi açın Su ilave edip, yoğurun Yumuşak bir hamur tutun, 20 dakika dinlendirin
Ekmek içini ufalayın Yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı ince ince doğrayıp, bekletin
Ayrı bir kapta yumurta, karabiber ve tuzu çırpın
Zar şeklinde doğradığınız soğanı tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun Çırpılmış yumurtayı döküp, hızlı hızlı karıştırın Yumurta fazla pişmeden ocağın altını kapatın Ekmek içi ve ıspanağı ekleyip bekletin
Hamurdan 20 adet eşit beze yapıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın 10 tanesinin içine eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste koyun ve hepsini fırın tepsisi büyüklüğünde açın Sonra da yağlanmış fırın tepsisine serip hazırladığınız içi yerleştirin Diğer 10 bezeye de aynı işlemi uygulayıp, harcın üstüne serin Kalan yağı yumurta sarısıyla karıştırıp böreğin üstüne sürün 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla