Konu
:
Haluj Tarifi (Düzce)
Yalnız Mesajı Göster
Haluj Tarifi (Düzce)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haluj Tarifi (Düzce)
Hamur Malzemeleri:
750 gr un
1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İç Malzemeleri:
1 baş kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş
Sos Malzemeleri:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı pulbiber
Yoğurt
750 gr un ve 1,5 tatlı kaşığı tuzla karıştırılır
Ilık suy azar azar eklenerek mantı hamuruna yakın bir hamur yapılır
Hamur 3 bezeye ayrılır ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirilir
1 baş kuru soğan yemeklik doğranır, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürülür
1 yemek kaşığı pulbiberi eklenip karıştırılır ve püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanlar karıştırılır
Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her biri 2 mm kalınlığında 40 cm çapında açılır ve daireler kesilir
Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyulur
İki uc birleştirip bastılarak kapatılır
Tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatılır ve tuz atılır
Halujlar tencereye atılır
Sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırılır, sos ve yoğurtla servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul