Yalnız Mesajı Göster

Haluj Tarifi (Düzce)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haluj Tarifi (Düzce)



Hamur Malzemeleri:

750 gr un

1,5 tatlı kaşığı tuz

ılık su

İç Malzemeleri:

1 baş kuru soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı pulbiber

1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş

Sos Malzemeleri:

3 yemek kaşığı tereyağı

3 tatlı kaşığı pulbiber

Yoğurt

750 gr un ve 1,5 tatlı kaşığı tuzla karıştırılır Ilık suy azar azar eklenerek mantı hamuruna yakın bir hamur yapılır Hamur 3 bezeye ayrılır ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirilir1 baş kuru soğan yemeklik doğranır, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürülür 1 yemek kaşığı pulbiberi eklenip karıştırılır ve püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanlar karıştırılır Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her biri 2 mm kalınlığında 40 cm çapında açılır ve daireler kesilir Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyulurİki uc birleştirip bastılarak kapatılır Tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatılır ve tuz atılır Halujlar tencereye atılır Sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırılır, sos ve yoğurtla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla