Yalnız Mesajı Göster

Sandiviç Ekmeği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sandiviç Ekmeği Tarifi



Sandiviç Ekmeği Tarifi

2 tane taze yumurta
1 kahve kaşığı tuz
2 bardak özlü un
1 ceviz kadar yaş maya veya 1,5 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı un şeker
2-3 kahve fincanı süt
1 ceviz kadar tereyağı

Un, hamur tahtası üzerine konur Ortası açılır Buraya sütün yarısı ile maya konur, ezilir Un yedirilerek yumuşak bir hamur yapılır, kalan un da üzerine konur, mayalanmaya bırakılır Un yığını yer yer çatladığı zaman maya ortasında bırakılarak tekrar daire şeklinde açılır Şeker ve tuz etrafına konur Yumurtanın biri yağla ortasından ezildikten sonra kaian sütle hepsi birden yuğurulur, orta yumuşaklıkta bir hamur meydana getirilir Tahta üzerinde ya da bir kap içinde, ılık bir yerde, mayalanmaya bırakılır
Mayalanan hamurun kabarıklığını gidermek için un ilâve edilmeden biraz yuğurulur İstenilen büyüklükte parçalara bölünüp tahta üzerinde uçlarına doğru inceltilir, yuvarlanarak sandviç şekli verilir Hafif yağlanmış tepsiye ikişer parmak arayla yerleştirilir Bir süre de tepsi içinde mayalandırıldıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, orta ısıdaki fırında pişirilir
Soğuduğu zaman, sandviçler birer yanlarından boylamasına 3/4 kısımlarına kadar kesilir, tereyağı sürülür Havyar, kaşar peyniri, salam ve diğer yiyeceklerden bir ya da bir kaç çeşidi, isteğe uygun şeklide, aralarına yerleştirilir Erken hazırlanmışsa bayatlamaması için kapaklı bir kap içinde tutulur

Alıntı Yaparak Cevapla