Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Ekmek Tarifi



Kıymalı Ekmek Tarifi

MALZEMELER

Hamur
1 çorba kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
15 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
500 gr un (45 su bardağı)

İç Malzeme
2 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr dolmalık fıstık (2 yemek kaşığı)
2 adet kuru soğan
500 gr kıyma
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 tutam tuz
2-3 dal maydanoz
1 tutam kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Yuva Aktif Kuru Maya ılık su ile eritilir Un bir kaba konarak maya, su, tuz, şeker ve sıvıyağ eklenerek yoğrulur Üzeri nemli bezle örtülerek 20-25 dk bekletilirYağ orta ateşte kızdırılır, içine kıyılmış soğan, biber ve fıstıklar eklenir, fıstıklar kahverengi oluncaya kadar pişirilir Daha sonra kıyma eklenir ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir Kıyma piştikten sonra küçük olarak doğranmış domatesler, kıyılmış maydanoz ve tuz ilâve edilerek 1-2 dk daha pişirilir ve soğumaya bırakılır
Mayalanan hamur 6 eşit parçaya bölünür ve her bir parça merdane ile düzleştirilerek ortasına kıymalı içten konur Kenarları ortaya doğru kapatılır, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizilirÜzerine yağ sürülüp ılık bir yerde 20 dk bekletilir 210 derecede 30 dk pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla