Konu
:
Kıymalı Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Ekmek Tarifi
Kıymalı Ekmek Tarifi
MALZEMELER
Hamur
1 çorba kaşığı Yuva Aktif
Kuru
Maya
1
5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
500 gr un (4
5 su bardağı)
İç Malzeme
2 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr dolmalık
fıstık
(2 yemek kaşığı)
2 adet kuru
soğan
500 gr kıyma
2 adet
domates
3 adet yeşil
biber
1 tutam tuz
2-3 dal maydanoz
1 tutam kırmızı
biber
HAZIRLANIŞI
Yuva Aktif Kuru Maya ılık su ile eritilir
Un bir kaba konarak maya, su, tuz, şeker ve sıvıyağ eklenerek yoğrulur
Üzeri nemli bezle örtülerek 20-25 dk bekletilir
Yağ orta ateşte kızdırılır, içine kıyılmış
soğan
,
biber
ve
fıstık
lar eklenir,
fıstık
lar kahverengi oluncaya kadar pişirilir
Daha sonra kıyma eklenir ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir
Kıyma piştikten sonra küçük olarak doğranmış
domates
ler, kıyılmış maydanoz ve tuz ilâve edilerek 1-2 dk daha pişirilir ve soğumaya bırakılır
Mayalanan hamur 6 eşit parçaya bölünür ve her bir parça merdane ile düzleştirilerek ortasına kıymalı içten konur
Kenarları ortaya doğru kapatılır, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine yağ sürülüp ılık bir yerde 20 dk bekletilir
210 derecede 30 dk pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul