Konu
:
Keşli Cevizli Erişte Tarifi (Bolu)
Yalnız Mesajı Göster
Keşli Cevizli Erişte Tarifi (Bolu)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşli Cevizli Erişte Tarifi (Bolu)
1 kg
erişte makarna
200 gr
keş
250 gr
tereyağı
100 gr
ceviz
300 gr
süzme yoğurt
3 lt
kaynamış suya yöresel erişte makarna pişmesi için ilave edilir ve 3 dk
haşlanması için bekletilir
Haşlama işlemi bitmiş erişte makarna süzülür
Tavaya tereyağı konulur ve eritilir, içine keş ilave edilip keş pembeleşinceye kadar kavrulur
Daha sonra içine haşlanmış erişte makarna ilave edilir ve tavada sote edilir
Hazır hale gelen erişte makarna porsiyon olarak tabağa alınır üzerine ceviz dökülür, yanına süzme yoğurt da konulup servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul