Yalnız Mesajı Göster

Keşli Cevizli Erişte Tarifi (Bolu)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşli Cevizli Erişte Tarifi (Bolu)



1 kg erişte makarna

200 gr keş

250 gr tereyağı

100 gr ceviz

300 gr süzme yoğurt

3 lt kaynamış suya yöresel erişte makarna pişmesi için ilave edilir ve 3 dk haşlanması için bekletilir Haşlama işlemi bitmiş erişte makarna süzülür Tavaya tereyağı konulur ve eritilir, içine keş ilave edilip keş pembeleşinceye kadar kavrulur Daha sonra içine haşlanmış erişte makarna ilave edilir ve tavada sote edilir Hazır hale gelen erişte makarna porsiyon olarak tabağa alınır üzerine ceviz dökülür, yanına süzme yoğurt da konulup servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla