Konu
:
Balkabağı Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balkabağı Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabağı Böreği Tarifi
Balkabağı böreği
Hamuru için:
Yarım kg un,
150 gram tozşeker,
1 adet
yumurta
İçi için:
Yarım kg
kabak
,
300 gram tozşeker,
1 su bardağı su,
1 su bardağı dövülmüş
ceviz
Üzerine:
1 adet
yumurta
sarısı
Önce olarak fırın tepsisini yağlayın
Balkabağını soyun
Çekirdeklerini ayıklayın
Küçük küçük bölerek şeker ve suyla yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra tahta bir kaşıkla
kabak
ları püre haline getirin
Hamurun malzemesini karıştırın
İyice yoğurun
Hamuru ikiye ayırın
Bir merdaneyle hamuru finn tepsisi büyüklüğünde açın
Fırın tepsisine yayın
Üzerine
kabak
püresini
koyun
Cevizi serpiştirin
Üzerine hamurun geri kalanını yayın
Fırçayla
yumurta
sarısını sürün ve firma yerleştirin
Tatlınız altın rengini alınca fırından çıkarıp, soğutun
Kare kare dilimleyerek servis yapın
Balkabak
lı Börek
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadra un
İçi için:
Yarım kg balkabağı
1 su bardağı şeker
Katlar için:
1,5 çay bardağı sıvıyağ
Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir
Sonra 10 parçaya ayrılır
Her parça tepsi büyüklüğünde açılır
Aralarına yeteri kadar sıvıyağ konarak 5 kat üst üste konur
Rende
kabak
ve şekerden oluşan iç yayılır
Üzerine aynı şekilde 5 kat yufka yerleştirilir
Üzerine kalan yağ gezdirilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir
Fırından çıktıktan sonra kare keserek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul