Konu
:
Amasya Çöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Amasya Çöreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Amasya Çöreği Tarifi
Amasya Çöreği Tarifi
MALZEMELER
• 3,5 su bardağı
süt
• ½ su bardağı sıvı yağ
• 1 paket Yuva Yaş Maya(42 gram)
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 kg un (aldığı kadar da konulabilir)
ARASI İÇİN
• 200 gram (10
yemek
kaşığı) tereyağ
• 1
5 su bardağı tahin
• 2 su bardağı
ceviz
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak, homojen bir şekilde yoğurulur
Yoğurulan hamur 12 bezeye ayrılır
Açılabildiği kadar açılır
Tereyağ sürülür
Tahin sürülür ve
ceviz
serpilir
Bu işlem altı kat olana kadar devam eder
6
kata hiçbirşey sürülmez merdane yardımı ile inceltilir
Açılan hamur 5 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir ve kendi ekseninde burgu şeklinde çevrilir
Yağlı kağıt serilmiş
fırın
tepsisine dizilir
10 dakika dinlendirilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
(İstenirse fırına vermeden önce
yumurta
sarısı sürülebilir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul