Konu
:
Pilavlı Poğça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pilavlı Poğça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilavlı Poğça Tarifi
Pilavlı Poğça Tarifi
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
İçi için:
1,5 çay bardağı bulgur
1 adet ufak kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
3 çay bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı susam
Önce pilav hazırlanır
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirlir
Yıkanmış bulgur ve salça eklenir
Birkaç tur çevirdikten sonra su eklenir
Kapak kapatılır, orta ateşte 15 dakika pişirilir
Pilav pişerken hamur hazırlanır
Yumurta, yoğurt ve yağ karıştırılır
Üzerine diğer malzemeler eklenerek, orta sertlikte bir hamur elde edilir
10-15 dakika dinlendirilir
Süre sonunda hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak uçlarıyla çay tabağı kadar açılır
Yeteri kadar pilav konur ve poğaça şeklinde kapatılır
Yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine çırpılmış yumurta ve susam serpilir
180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul