Konu
:
Balkabaklı Gözleme (Bolu) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Gözleme (Bolu) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Gözleme (Bolu) Tarifi
Balkabak
lı Gözleme (Bolu)
2 su bardağı su
Alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
2 dilim balkabağı
1 adet kuru
soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı
kaymak
1 tatlı kaşığı şeker
Hamur hazırlanır, dinlendirilir
Soğan yağda pembeleştirilir
Üzerine rende
kabak
ve tuz eklenir
Kabak yumuşayana kadar pişirilir
Sonra hamur 12 eşit parçaya ayrılır
Her parça büyük teflon tava kadar açılır
Yüzeyine iç yayılır
Üzerine aynı büyüklükte açılmış yuvarlak hamur konur, kenarlarına ve üzerine bastırılır
Teflon tavada iki yüzü pembeleşene kadar kızartılır
Sonra üzerine yakılmış tereyağı,
kaymak
, şeker karışımı sürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul