Konu
:
Reçelli Kurabiye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Kurabiye Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Kurabiye Tarifi
Reçelli Kurabiye
MALZEMELER
500 gr oda isisnda bekletilmis margarin
4 yumurta
1 çay bardagi siviyag
1 su bardagi toz seker
4 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kg un
YAPILIŞI
Margarin, siviyag, yumurta, tozseker, vanilya, kabartma tozu genis bir kap içinde karistirilir
Unu yavas yavas ilave edelim
Ne çok kati nede yagini kusacak kadar yumusak olmayacak bir hamur yapalim
Kurabiye makinasi ile sekil verelim ve yaglanmamis tepsiye dizelim
180 derecelik firinda hafif pembelesinceye dek pisirelim
Pisen kurabiyeleri firindan alip sogumaya birakalim
Soguyan kurabiyelerin yarisinin uzerine recel surup kalan recelsiz kurabiyeleri uzerine kapatalim ve servis tabagina alalim
Reçelli Kurabiye
Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı marmelat veya reçel
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 paket margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın
Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin
Bir saat buzdolabında dinlendirin
Dinlenmiş hamuru merdane veya oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın
Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin
Kestiğiniz yuvarlakların yarısının ortasına küçük bir şişe kapağıyla delik açın
Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli fırında kızartmadan pişirin
Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiyelere reçel veya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerleştirdikten sonra servis yapın
Reçelli Kurabiye
Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı marmelat veya reçel
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 paket margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın
Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin
Bir saat buzdolabında dinlendirin
Dinlenmiş hamuru merdane veya oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın
Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin
Kestiğiniz yuvarlakların yarısının ortasına küçük bir şişe kapağıyla delik açın
Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli fırında kızartmadan pişirin
Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiyelere reçel veya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerleştirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul