Yalnız Mesajı Göster

Dizmana Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dizmana Böreği Tarifi



2 adet ekmek hamuru (fırından alınan)

1 su bardağı sıvıyağ

250 gr beyaz peynir

2 adet haşlanmış patates (ezilmiş)

Tuz

Karabiber

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı çörekotu

ÜSTÜ İÇİN:

1 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

Bir kapta beyaz peyniri, haşlanmış patatesi, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu ve çörekotunu karıştırın Ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp sıvıyağa batırın ve elle açın Hazırlanan içten koyup yuvarlak bir top yapın ve yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin Diğer hamura da aynı işlemi tekrarlayın Aralıksız olarak yan yana dizin (Tepsi çiçek görünümünde oknalıdır) Bir kapta yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını çırpın ve tepsinin üzerine sürün 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin (Sıcak fırına koymayın birden kızarır içi çiğ kalıp hamur olur)

Alıntı Yaparak Cevapla