Konu
:
Dizmana Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dizmana Böreği Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Dizmana Böreği Tarifi
2 adet ekmek hamuru (fırından alınan)
1 su bardağı sıvıyağ
250 gr
beyaz peynir
2 adet haşlanmış patates (ezilmiş)
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı çörekotu
ÜSTÜ İÇİN:
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir kapta beyaz peyniri, haşlanmış patatesi, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu ve çörekotunu karıştırın
Ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp sıvıyağa batırın ve elle açın
Hazırlanan içten koyup yuvarlak bir top yapın ve yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin
Diğer hamura da aynı işlemi tekrarlayın
Aralıksız olarak yan yana dizin
(Tepsi çiçek görünümünde oknalıdır)
Bir kapta yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını çırpın ve tepsinin üzerine sürün
180 derecede fırında kızarana kadar pişirin
(Sıcak fırına koymayın birden kızarır içi çiğ kalıp hamur olur)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul