Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Hamurpare Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Hamurpare Tarifi



Cevizli Hamurpare Tarifi

1 paket margarin
1 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

Üzeri için:
30 adet bütün iç ceviz

Önce şerbet yapılır, soğumaya bırakılır Margarin eritilir, ılıtılır Üzerine yumurta ve şeker eklenir, çatalla çırpılır İrmik, kabartma tozu ve bütünleşmiş hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur Sonra ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır, yağlanmış tepsiye az aralıklarla dizilir Hamurların üzerine bütün cevizler bastırarak yerleştirilir Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir Fırından çıkınca soğuk şerbet gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla