Konu
:
Cevizli Hamurpare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Hamurpare Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Hamurpare Tarifi
Cevizli Hamurpare Tarifi
1 paket margarin
1 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri için:
30 adet bütün iç ceviz
Önce şerbet yapılır, soğumaya bırakılır
Margarin eritilir, ılıtılır
Üzerine yumurta ve şeker eklenir, çatalla çırpılır
İrmik, kabartma tozu ve bütünleşmiş hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur
Sonra ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır, yağlanmış tepsiye az aralıklarla dizilir
Hamurların üzerine bütün cevizler bastırarak yerleştirilir
Tepsi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkınca soğuk şerbet gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul