Konu
:
Çarşı Su Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çarşı Su Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çarşı Su Böreği Tarifi
Çarşı Su Böreği Tarifi
1 kilo has un
5 adet taze yumurta
12 gram tuz
1/2 fincan su
Bu malzeme ile iyice bir hamur yoğurmalı ve bundan onbeş kadar yufka yaprakları açmalıdır
Bir tencerede sıcak su ocakta kalmamalıdır
Evvelâ, bu onbeş yaprak yufkadan iki parçasını ayırıp birini yağlanmış tepsiye sermeli
Diğerini tepsiye üst kapaklık için ayrı tutmalıdır
Geri kalan yufkaları da, birer birer ocaktaki sıcak suya atmalıdır
Bir hamur pişince çıkarıp birkaç dakika soğuk suda bıraktıktan sonra, kevgirin tersine sermeli
Diğer yufka sıcak suda pişinceye kadar bırakmalı ve kuru temiz bir bezle, nemini alıp tepsideki birkaç çiğ yufkanın üzerine sermeli
Bu şeklde, mevcut yufkaların yarı mikdarını birer birer haşladıktan ve yufkalar arasına yağları serptikten sonra arzu edilen peynirli veya kıymalı içi de tepsinin orta katına güzelce yaymalıdır
Yine ameliyata devamla tencerede pişen, soğuk su ve süzgeçten geçen yufkaları birer tabaka halinde tepsiye yerleştirerek ve aralarına yağlarını serperek, tepsiyi doldurmalıdır
En üstüne de evvelce ayrılan çiğ yufkayı da kapak yapmalıdır
Bıçakla hamuru birçok yerlerinden delerek fırına vermelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul