Konu
:
Bezelyeli Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Börek Tarifi
Bezelyeli Börek Tarifi Yapımı
Malzemeler
Hamur için :
2 Su bardağı un
2 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterince su
Yarım paket margarin
Tuz
Patates püresi için :
2 Adet patates
1
5 Çorba kaşığı margarin
Yarım çay bardağı süt
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
İçine :
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
Üzerine :
1 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru 20 dakika dinlendirin
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın
Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın
Eritilmiş margarini bir fırçayla her hamur parçasının üzerine sürün
Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin
Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek üst üste dizin
5 Dakika buzlukta bekletin
Sonra hamurları merdane yardımı ile tekrar açın
Aralarına eritilmiş margarin sürün
Üst üste dizerek buzlukta 10 dakika daha bekletin
Buzluktan çıkardıktan sonra 3 milimetre kalınlığında açın
Püre için hazırladığınız malzemeleri bir çatal yardımı ile ezdikten sonra içine margarini, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ekleyin
Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun
Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın
Ters çevirerek çok az yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine 4 santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile çizik atın
Çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirin
Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul