Konu
:
Çarşı Poğaçası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çarşı Poğaçası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çarşı Poğaçası Tarifi
Çarşı Poğaçası Tarifi
1 kilo un
1/2 kilo yağ
10 gram tuz
Bu malzemeye 100 gram su katılıp yoğurulduktan sonra, muhtelif şekillerde yuvarlak veya dört köşe olarak hamurlar kesilir
Poğaçalar, fırınlarda sade, peynirli ve kıymalı olarak satıldığından, sadelere yuvarlak şekil verilir
Peynirli olanlara beyzi şekil ve kıymalılar da beyzi üzerine ayrıca soğuk damga (K) işareti basılarak birbirlerinden kolayca ayrılırlar
Çeşit çeşit içler tertip edilerek, her şekle göre ayrı iç harcından doldurulur
Üstleri, aynı şekilde kapak hamurıyla örtülür
Üzerlerine iki kat sulu yumurta sürülerek hararetli fırına verilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul