Konu
:
Tandır Ve Tandır Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tandır Ve Tandır Ekmeği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tandır Ve Tandır Ekmeği Tarifi
Tandır Ve Tandır Ekmeği Tarifi
Tandır;
Tandır, topraktan 100cm
derinliğinde 120cm
çarpımında yapılır
Tandır çoraktan ve kadın ustalar tarafından yapılır
Çorak samana karıştırılarak ıslatılır karıştırılır, temizlenir
Tandır plakalar yapılarak alttan yukarı doğru çember sekline getirilerek yapılması sağlanır
Tandır ağız kısmi daraltılarak bir simit seklini andıracak şekilde yapılır
Daha sonra tandır duvarını sertleştirmek amacıyla iki gün tezek talaş ile normal isi verecek şekilde yakılır
Böylece tandır çamuru hem kurumuş hamda sertleşmiş olur
TANDIR EKMEĞİ
Yöresel ekmeğimizdir
Tandır ekmeği hamuru genelde mayalı olarak hazırlanır, ekşimiş olan hamuru tandıra uzun (halk dilinde sığır dili diye adlandırılır) bir sekil verilerek yapıştırılır
Tandırın ilk yanışından Ulavaç yapılır
Ulavaç (hamur pide için açılır, içine iç hazırlanıp konur)
Mayasız olacakta kete yapılır
Kete (hamurun içine yumurta, soda, yoğurt
, süt gibi malzemeler yapılır)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul