Konu
:
Tandır Ve Tandır Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tandır Ve Tandır Ekmeği Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tandır Ve Tandır Ekmeği Tarifi
Tandır Ekmeği Tarifi
Malzeme:
Yeteri Kadar Un
Su
Tuz
Maya
Yapılışı:
Büyükçe bir kabın içine yarım torba un dökülür ,tuz bir avuç kadar, maya ise bir yemek kaşığı kadar atılır
Daha sonra yavaş yavaş ılık su dökülür ve yoğrulur hepsini ıslatıldıktan sonra asıl yoğrulma işlemi başlar bir saate yakın yoğrulduktan sonra kıvamına gelir kıvamına gelen hamur üstü düzeltilir hafiften un serpilir ve üzeri örtülür Kıvamına gelinceye kadar iki veya üç saat beklenir kıvamına gelince tandıra götürülür
Genellik e iki veya üç kadın tarafından yapılır
Birisi yun yumağı büyüklüğünde hamur yapar öbürü loş haline gelinceye kadar hamuru açar üçüncüsü ise mezrik le tandıra vurur beş dakika yufkalar tandırda bırakılır kızarınca koparılır ve ekmek hazır dır
Uzun bir süre tazeliğini kaybetmeyen bir ekmektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul