Konu
:
Çil Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çil Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çil Böreği Tarifi
Çil Böreği Tarifi
5 adet hazır yufka
250 gr orta yağlı kıyma
2 çay kaşığı tuz, karabiber
İç harcı için;
5 adet yumurta
250 gr yoğurt
1 su bardağı süt
2 diş sarımsak (dövülmüş)
Ayrıca;
250 gr bitkisel margarin, (tereyağı da kullanabilirsiniz)
Kıymayı orta boy bir tavaya koyun
Orta ısılı ateşte, kendi yağı ve suyuyla sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun
Tuz ve karabiberi serpiştirip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın
Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için; yumurtaları geniş ve derin bir kaba kırın
Yoğurt ve sütü ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın
Dövülmüş sarımsakları ilave edip tekrar karıştırın
Son olarak, kavrulmuş kıymayı da katıp tekrar karıştırın ve bir kenarda bekletin
Yağı küçük bir tavada eritin
(yağın kızmaması gerekiyor) Bir fırın tepsisini erittiğiniz yağın bir kaşığıyla yağlayın
Yufkalardan birini buruşturarak tepsiye yerleştirin, (dışarıya sarkmaması gerekiyor)
Üzerine erimiş yağdan 2-3 yemek kaşığı kadar gezdirin
Hazırladığınız kıymalı harçtan da 2-3 yemek kaşığı alıp üzerine dağıtın
İkinci yufkayı da aynı şekilde yerleştirip üzerine yağ ve kıymalı harç ekleyin
Yufkalar bitinceye kadar aynı işlemleri tekrarlayın
Son yufkanın yani beşincinin üzerine ise sadece yağ gezdirin
Böreği önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 30-35 dakika, iyice kızarıncaya kadar pişirip çıkarın
Dilimleyerek servise sunun
Not: Orjinal tarifte börek fırından çıkınca üzerine ayrılan 3 yemek kaşığı yoğurtlu kıymalı harç sürülür ve kapatılmış ama sıcak olan fırında 10 dakika daha bekletilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul