Konu
:
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Yalnız Mesajı Göster
Şişperek Tarifi ( Hatay )
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Şişperek Tarifi ( Hatay )
Malzemeler:
250 gr kıyma
2 su bardağı un
Bir tane kuru soğan
Tuzlu yoğurt
Bir fincan pirinç
Bir çay kaşığı pul biber
Karabiber, nane, tuz
Su
Hazırlanışı:
İki bardak un tuz ilave edilerek orta kıvamda bir hamur elde edilir
Kıyma bir tencerede suyu çekilinceye dek kavrulur çok ince küp gibi doğranmış soğan ilave edilir soğanlar iyice solduktan sonra karabiber bir çay kaşığı pul biber eklenir ve kıyma hazır hale gelir
Hamurlar küçük bilya tanesi şeklinde bölünür
Parmak uçları ile daire şeklinde açılır içerisine hazırladığımız kıymadan aldığı kadar konuruç uca gelecek şekilde kapatılır
tüm hamur ve kıymalar bitinceye kadar yapılır
Diğer yanda tuzlu yoğurt pirinç tuz yaklaşık 4 veya 5 bardak su bir tencereye konup -- tuzlu yoğurt 200 gr
kadar-- pirinçler açılıncaya dek pişirilir
Sonra içerisine hazırladığımız şişbörekler atılır 15 ile 20 dakika kadar pişirilir
Üzerine tavada 2 yemek kaşığı yağa nane ilave edilip hafif kızdırdıktan sonra şişbörek tenceresine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul