Konu
:
Ev Eriştesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ev Eriştesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Eriştesi Tarifi
Ev Eriştesi Tarifi
Yarım kilo Nuh'un ANKARA unu
Yarım paket margarin
250 gr
küçük kuşbaşı
koyun
eti
1 küçük kutu
bezelye
2 orta boy
havuç
1 baş
soğan
1 kahve fincanı
domates
salçası
5 adet
yumurta
1 kahve fincanı
süt
Tuz
Kırmızıbiber
Karabiber
Unu eleyip ortasına havuz açalım
Yumurtaları kıralım
Tuz ve
süt
ü koyup katı bir hamur yoğuralım
Üç beze yapıp, nemli bez örterek dinlendirelim
Sonra bu bezeleri kalınlığı eşit olarak açalım
Serip kurutalım
Sonra dört parmak eninde katlayarak genişçe keselim
Hafif unlayarak bekletelim
Bu arada margarini eritelim
Doğradığımız
soğan
ı kavuralım, eti koyalım
Suyunu salıp çeksin
Salçayı katalım ve etleri pişirelim
Yumuşayınca önce doğradığımız
havuç
ları, bir süre sonra da
bezelye
leri katalım
Suyunu, tuzunu, kırmızı ve karabiberini ayarlayıp pişirelim
Erişteyi haşlayalım, yıkadıktan sonra tencereye alıp, harcımızla karıştıralım
Demlendirelim ve süsleyerek sıcak sıcak servis edelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul