Konu
:
Ribisa Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ribisa Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ribisa Tarifi
Ribisa Tarifi
2 adet hazır yufka
Yufka sosu için;
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
İçi için;
2 su bardağı dolusu lor peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Ayrıca;
2 su bardağı çırpılmış yoğurt
3 diş dövülmüş sarımsak
Üzerinin sosu için;
25 gr tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber
Lor peyniri, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyup iyice karıştırın
Yufka sosunu hazırlamak için; sıvıyağ ve suyu bir kasede çatalla iyice çırpın
Diğer taraftan, yufkaları mutfak tezgahına üst üste serin
Tam ortadan ikiye bölün
Böylece dört parça yufka elde etmiş olacaksınız
Bu dört yufkanın arasına paylaştırmanız gerekiyor
Yufka parçalarından birinin üzerine sulu yağın dörtte birini fırçayla sürün ya da kaşıkla dağıtın
Uzun kenarına lor peynirinin dörtte birini uzunlamasına serin
Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın
Kalan üç yufka parçasını da aynı şekilde hazırlayın
Elde ettiğiniz ruloları 2 santim (2 parmak) eninde parçalar elde edecek şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın
Yufkaları sıcak fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 30 dakika kızartın
Çıkarıp bir servis tabağına yerleştirin
Henüz sıcak haldeyken üzerlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin
İsterseniz üzerine yağda kızdırılmış pulbiber de gezdirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul