Yalnız Mesajı Göster

Ribisa Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ribisa Tarifi



Ribisa Tarifi

2 adet hazır yufka
Yufka sosu için;
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su

İçi için;
2 su bardağı dolusu lor peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Ayrıca;
2 su bardağı çırpılmış yoğurt
3 diş dövülmüş sarımsak

Üzerinin sosu için;
25 gr tereyağı
2 çay kaşığı pulbiber

Lor peyniri, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyup iyice karıştırın
Yufka sosunu hazırlamak için; sıvıyağ ve suyu bir kasede çatalla iyice çırpın
Diğer taraftan, yufkaları mutfak tezgahına üst üste serin Tam ortadan ikiye bölün Böylece dört parça yufka elde etmiş olacaksınız Bu dört yufkanın arasına paylaştırmanız gerekiyor Yufka parçalarından birinin üzerine sulu yağın dörtte birini fırçayla sürün ya da kaşıkla dağıtın Uzun kenarına lor peynirinin dörtte birini uzunlamasına serin
Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın Kalan üç yufka parçasını da aynı şekilde hazırlayın
Elde ettiğiniz ruloları 2 santim (2 parmak) eninde parçalar elde edecek şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın Yufkaları sıcak fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 30 dakika kızartın Çıkarıp bir servis tabağına yerleştirin
Henüz sıcak haldeyken üzerlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin İsterseniz üzerine yağda kızdırılmış pulbiber de gezdirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla