Konu
:
Kula Şekerli Pidesi (Manisa) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kula Şekerli Pidesi (Manisa) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kula Şekerli Pidesi (Manisa) Tarifi
Kula Şekerli Pidesi (Manisa)
Manisa İl Kültür Müdürülüğü
Malzeme: (1 adet pide için)
Çifte kavrulmuş tahin,
100 gr toz şeker,
125 gr hamur
Yapılışı:
Hamur yarım parmak kalınlığında açılır, üzerine her tarafına yayılacak şekilde tahin sürülür
Toz şeker tahinin üzerine serpilir
Hamur rulo şeklinde yuvarlanır
Daha sonra bir uzundan tutulup daire şekline getirilir
Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır
Üzerine çifte kavrulmuş tahin sürülüp, fırına verilir
Fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika bekletilip, servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul