Yalnız Mesajı Göster

Alt Üst Böreğinin Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alt Üst Böreğinin Tarifi



Alt Üst Böreği Tarifi

Malzemeler
3,5 su bardağı un
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık dolusu katı yoğurt
2 nohut büyüklüğünde yaş maya
1 adet yumurta
Açılan hamuru yağlamak için tereyağı + zeytinyağı karışımı
İç harcı için peynir + ince doğranmış maydanoz



Yapılışı
3,5 bardak unu yoğurma kabına alın, yumurta, 2 kaşık zeytinyağı, yoğurt ve mayayı ekleyerek yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Hamuru ikiye bölün,10 dakika dinlendirin Dinlenmiş hamurun iki parçasını ayrı ayrı ince ve yuvarlak açın Yağlayın Açtığınız hamurun ortasından, hamurun yarıçapı çapında bir daire kesin Kenarda kalan kısmı 8 ' e bölüp kestiğiniz hamurun üzerine dizin En üstte kalan iki parçanın yağlı kısmı alta gelecek şekilde koyun Tepsi büyüklüğünde açın (30 cm'lik yuvarlak tepsi) Yağlanmış tepsiye yerleştirinHarcı yayın Aynı işlemi üst parça içinde yapın Üzerine yumurta sarısı+ zeytinyağı karışımı sürün 200 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla