Konu
:
Alt Üst Böreğinin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alt Üst Böreğinin Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Alt Üst Böreğinin Tarifi
Alt Üst Böreği Tarifi
Malzemeler
3,5 su bardağı un
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık dolusu katı yoğurt
2 nohut büyüklüğünde yaş maya
1 adet yumurta
Açılan hamuru yağlamak için tereyağı + zeytinyağı karışımı
İç harcı için peynir + ince doğranmış maydanoz
Yapılışı
3,5 bardak unu yoğurma kabına alın, yumurta, 2 kaşık zeytinyağı, yoğurt ve mayayı ekleyerek yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Hamuru ikiye bölün,10 dakika dinlendirin
Dinlenmiş hamurun iki parçasını ayrı ayrı ince ve yuvarlak açın
Yağlayın
Açtığınız hamurun ortasından, hamurun yarıçapı çapında bir daire kesin
Kenarda kalan kısmı 8 ' e bölüp kestiğiniz hamurun üzerine dizin
En üstte kalan iki parçanın yağlı kısmı alta gelecek şekilde koyun
Tepsi büyüklüğünde açın (30 cm'lik yuvarlak tepsi)
Yağlanmış tepsiye yerleştirin
Harcı yayın
Aynı işlemi üst parça içinde yapın
Üzerine yumurta sarısı+ zeytinyağı karışımı sürün 200 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul