10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyvalı Yılbaşı Keki
MALZEMELER
½ su bardağı ayva reçeli tanesi
½ su bardağı portakal kabuğu reçeli tanesi
½ su bardağı çekirdeksiz üzüm
½ su bardağı küçük doğranmış jöle şeker
½ su bardağı küçük doğranmış incir
½ su bardağı kuru siyah üzüm
1 su bardağı şekerlenmiş kokteyl kirazı
½ su bardağı ceviz içi
½ su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 su bardağı eriyik margarin
1 ½ su bardağı şeker
3 su bardağı un
6 yumurta
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Dikdörtgen kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın
Fırını yakıp ısıtın
Kuru meyvelerin üzerine iki su bardağı kaynar su döküp 15 dakika bekletin
Çıkartıp süzüp temiz bir bez ile kurulayın
Üzümler ve kayısılara, ufalanmış ceviz, incir, kiraz, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi vesaireyi ilave edip karıştırın
Un ile kabartma tozunu karıştırıp eleyin
Bir kasede yağ ile şekeri iyice çırpın
Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırıp, limon suyunu katın
Yumurtalı yağa, meyveler karışımını ve unu koyup karıştırın
Hazırlanan kalıba boşaltıp orta ısılıi fırında 1 ½ saat pişirilir
Piştiğini bir kürdan ile kontrol edin (Kürdana kek bulaşmamalı)
Fırından çıkarıp, soğuduktan sonra kalıptanda çıkarın
Dilimleyerek servise sunun
Not: Tüm Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtalarında yılbaşı ve noel için çok yapılan geleneksel bir kektir (3 hafta kadar buz dolabında saklanabilir)
|
|
|