Konu
:
Ekonomik Su Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ekonomik Su Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekonomik Su Böreği Tarifi
Ekonomik Su Böreği Tarifi
4 su bardağı un
5 yumurta
yeteri kadar su
tuz
Hamuru iyice yoğurunuz onbeş yufka açınız
Bir tencerede sıcak su kaynatınız
Bu onbeş yufkadan iki parçasını ayırıp birini yağlanmış tepsiye serin
Diğerini tepsiye üst kapaklık için ayrı tutun
Geri kalan yufkaları da, birer birer ocaktaki sıcak suya atınız
Bir hamur pişince çıkarıp birkaç dakika soğuk suda bıraktıktan sonra kevgire tersine serin
Diğer yufka sıcak suda pişinceye kadar bırakmalı ve kuru temiz bir bezle, nemini alıp tepsideki çiğ yufkanın üzerine sermeli
Bu şekilde, yufkaların yarısını haşladıktan ve yufkalar arasına yağları serptikten sonra istenirse peynirli ya da kıymalı içi de tepsinin orta katına güzelce yaymalıdır
Soğuk su ve süzgeçten geçen yufkaları birer birer tepsiye yerleştirerek ve aralarına yağları serperek, tepsiyi doidurmalı
En üstüne de önceden ayrılan çiğ yufkayı da kapak yapmalıdır
Bıçakla hamuru birçok yerlerinden delerek orta ısıda fırına veriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul