Konu
:
Haşhaşlı Ekmek Tarifi (Eskişehir)
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Ekmek Tarifi (Eskişehir)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Ekmek Tarifi (Eskişehir)
1 su bardağı yoğurt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Yeterince tuz
İçi İçin:
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş tohumu
İçi için iki malzeme bir kâsede güzelce karıştırılacak
Öncelikle ekmek malzemesi güzelce karıştırılır
Sonra un ilave edilir alabildiği kadar un konup, güzelce yoğrulur
Bu hamurdan istenen boyutta parçalar koparılır
Eller ve açılan tezgâh sıvı yağ ile biraz yağlanır
Elle açılan hamurun içine kaşıkla haşhaş alınır
Her yerine sürülüp, dışarı taşırmayacak şekilde yuvarlak şekil verilerek yuvarlak tepsiye döşenir
Üzerine sıvıyağ veya yumurta sarısı sürüldükten sonra ılık fırında 20 dakika kadar mayalanmaya bırakılır
Bu işlem bittikten sonra 175 derece fırında 45- 50 dakika pişirilip sıcak veya soğuk servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul