Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Ekmek Tarifi (Eskişehir)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Ekmek Tarifi (Eskişehir)



1 su bardağı yoğurt

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 yumurta

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı su

Yeterince tuz

İçi İçin:

Yarım su bardağı sıvı yağ

4 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş tohumu

İçi için iki malzeme bir kâsede güzelce karıştırılacak

Öncelikle ekmek malzemesi güzelce karıştırılır Sonra un ilave edilir alabildiği kadar un konup, güzelce yoğrulur Bu hamurdan istenen boyutta parçalar koparılır Eller ve açılan tezgâh sıvı yağ ile biraz yağlanır Elle açılan hamurun içine kaşıkla haşhaş alınır Her yerine sürülüp, dışarı taşırmayacak şekilde yuvarlak şekil verilerek yuvarlak tepsiye döşenir Üzerine sıvıyağ veya yumurta sarısı sürüldükten sonra ılık fırında 20 dakika kadar mayalanmaya bırakılır Bu işlem bittikten sonra 175 derece fırında 45- 50 dakika pişirilip sıcak veya soğuk servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla