Konu
:
Sütlü Gül Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Gül Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Gül Böreği Tarifi
Sütlü Gül Böreği Tarifi
MALZEMELER
3YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
ERİMİŞ MARGARİN
100 GR
BEYAZ PEYNİR VEYA
KAŞAR RENDESİ
1 DEMET MAYDANOZ
ÜZERİ İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
ÇÖREKOTU
HAZIRLANIŞI
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim
Yufkayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim
Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim
Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım
Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafinda döndürerek yuvarlak bir şekil verelim
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak margarinle yağlanmış tepsiye dizelim
Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim
Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul