Konu
:
Biberli İtalyan Makarna Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Biberli İtalyan Makarna Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli İtalyan Makarna Tarifi
Biberli İtalyan Makarna Tarifi
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı dövülmüş karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Unu yoğurma kabına alın
Ortasını havuz gibi açıp yumurta, sıvıyağ, tuz ve dövülmüş karabiberi içine atın
Hiç su koymadan çok sert bir hamur yapın
Hamuru naylon torbada 20 dakika dinlendirin
Hamuru 2 eşit parçaya bölüp 2 büyük yufka şeklinde açın
Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın
Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0,5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin
Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir
Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin
En az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın
Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin
5 dakika daha bekleyin ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın
Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır
Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştıralım
Eğer varsa rendelenmiş eski kaşar veya parmesan peyniriyle servis yaparken serpiştirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul