Konu
:
Armutlu Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Poğaça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Poğaça Tarifi
Armutlu Poğaça
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 adet
yumurta
(1 sarı üzeri için)
1 su bardağı
süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
İçi için:
3 adet
armut
Yarım kaşığı toz karanfil
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı
ceviz
1 çay bardağı galeta unu
Yağ,
süt
, pudra şekeri,
yumurta
parmak uçlarıyla karıştırılır
Üzerine kabartma tozu ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamur yarım saat dinlendirilir
Bu arada iç hazırlanır
Armutlar soyulur rendelenir
Üzerine şeker eklenir, solana kadar pişirilir
Sonra karanfil
ceviz
ve galeta unu eklenir, ateşten alınır
Hamurdan
ceviz
kadar parçalar alınır
Tezgahta parmak uçlarıyla açılır
Yarısına iç konur ve kapatılır, kenarlarına bastırılır
Yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine
yumurta
sarısı sürülür
180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul