Konu
:
Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi
Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi
150 gr Beyaz seker
150 gr Kahverengi seker
150 gr tereyagi (yumusak)
2 yumurta
1 Cay kasigi Tuz
1 Tatli kasigi Karbonat
1 Cay kasigi tarcin (cekilmis)
1 Tatli kasigi vanilya tozu
Buraya kadar hepsini karistirin
Sonra
250 gr beyaz un
250 gr Yulaf unu (iri cekilmis)
iki unu ayri biryerde harmanlayin, usteki karisima yedirin
Eger karisim yumusak ve yapiskan bir duruma gelmisse ve ceviz buyuklugunde yuvarlak yaptiginizda dik duruyorsa karisimin ayari tamamdir
Unu durdurun Elinizi islatip yuvarlaklari yapabilirsiniz
Bu hamur yapiskan bir hamurdur
Tepsiye aralikli dizin,piserken yayilip genisliyecektir Hamurlara bastirmayin, o kendi yayilir
Varsa tepsinin altina dis tarafina aliminyum kagit serin, raf ortada dursun, boyle olursa alti yanmaz
12 dakkada kabarip catlaklar olunca firindan cikarin
Daha bekletirseniz sakiz gibi esnekligi kalmaz sert olur
Not: Firini onceden acin 160 C olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul