Yalnız Mesajı Göster

Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi



Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi

150 gr Beyaz seker

150 gr Kahverengi seker

150 gr tereyagi (yumusak)

2 yumurta

1 Cay kasigi Tuz

1 Tatli kasigi Karbonat

1 Cay kasigi tarcin (cekilmis)

1 Tatli kasigi vanilya tozu

Buraya kadar hepsini karistirin Sonra

250 gr beyaz un

250 gr Yulaf unu (iri cekilmis)

iki unu ayri biryerde harmanlayin, usteki karisima yedirin

Eger karisim yumusak ve yapiskan bir duruma gelmisse ve ceviz buyuklugunde yuvarlak yaptiginizda dik duruyorsa karisimin ayari tamamdir Unu durdurun Elinizi islatip yuvarlaklari yapabilirsiniz Bu hamur yapiskan bir hamurdur Tepsiye aralikli dizin,piserken yayilip genisliyecektir Hamurlara bastirmayin, o kendi yayilir Varsa tepsinin altina dis tarafina aliminyum kagit serin, raf ortada dursun, boyle olursa alti yanmaz 12 dakkada kabarip catlaklar olunca firindan cikarin

Daha bekletirseniz sakiz gibi esnekligi kalmaz sert olur

Not: Firini onceden acin 160 C olsun

Alıntı Yaparak Cevapla