Yalnız Mesajı Göster

Peynırlı Poğaça Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynırlı Poğaça Tarifi



PEYNİRLİ POĞAÇA

HAMUR MALZEMELERİ
4 1/2 su bardağı un (500 gr)
1 paket margarin (250 gr)
1 1/5 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (20 gr)
2 adet yumurta
2 2/3 tatlı kaşığı toz şeker (12 gr)
2 çay kaşığı tuz (6 gr)
3/4 su bardağı ılık su veya süt (150 gr)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İÇ MALZEMELERİ
1 su bardağı rende beyaz peynir (100 gr)
1 demet maydanoz
1 adet çırpılmış yumurta

Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalara bölün ve unlanmış tezgah üzerine aralıklı olarak sıralayın 10 dakika beklettikten sonra hamurun üzerine elinizle bastınn ve içine peynirli iç malzemesinden koyarak üzerini katlayıp kapatın, yağlanmış tepsiye yerleştirin Mayalanmak üzere 25-30 dakika daha bekletin ve üzerine yumurta şansı sürerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin

PEYNİRLİ POĞAÇA

MALZEMELER
2 yumurta
1 su brdağı süt
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
Un
İçine koymak için peynir ve maydananoz

HAZIRLANIŞI
Tozşekeri sıcak suda eritin, içine maya koyun ve mayanın kabarmasını bekleyin Bu karışımı geniş bir kaba alın Süt, yağ, yoğurt, iki yumurtanın beyazı, tuz, unu ekleyin ve yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın Bu parçalara, içlerine peynir ve kıyılmış maydanoz koyarak şekil verin ve kapatın Şekillendirilen hamuru birbuçuk iki saat tepside mayalanmaya bırakın 175 dereceliki ısıda fırında kızartın

Peynirli Poğaça

Malzeme
Un 5,5 Su Bardağı
Margarin 1 Paket
Yumurta sarısı 1 Adet
Yumurta 2 Adet
Maydanoz 1 Demet
Tuz 1 Çay Kaşığı
Yoğurt 1 Çay Bardağı
Beyaz peynir 250 Gr
Kabartma tozu 1 Paket
Çörek otu 1 Çorba kaşığı

Yumuşamış margarin parçalanır, içine yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve tuz konup iyice yoğrulur Un yedirilerek katılır ve kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edilir
Beyaz peynir rendeden geçirilir Maydanoz ayıklandıktan sonra incecik kıyılır ve peynire katılıp karıştırılır
20 dakika civarında dinlendirilmiş hamur, ceviz büyüklüğünde 24 parçaya bölünür ve ele biraz yağ sürülerek yuvarlak bezeler yapılır Un kullanmadan, yapışmasını önlemek için biraz sıvı yağ sürerek, her bir beze 8-10 cm çapında açılır Ortasına peynirli iç konulup yarım daire şeklinde katlanır Birbirine değmeyecek şekilde fırın tepsisine düzgünce döşenir Yumurta sarısı az sulandırılarak çırpılır ve bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülür En üste çörek otu serpilir ve 180-190°C sıcaklıktaki fırına verilip kızarana kadar (yaklaşık 20-30 dakika) pişirilir Sıcak olarak servis edilir
Hamur yumuşak olursa, biraz daha un eklenebilir Hamuru fazla yoğurmaktan (özleştirmekten) kaçınılmalıdır Aksi durumda yağ kusabilir

Peynirli poğaça

1 paket margarin
1 çay bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İçi için;
250 gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Üzeri için;
1 adet yumurta

Unun yarısı yoğurma kabına konur, üzerine yumuşak margarin, soğuk su, sirke, tuz, kabartma tozu ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğrulur, yarım saat dinlendirilir Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır, parmak uçlarıyla yuvarlak açılır, yarısına peynirli iç konur, kapatılır Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sürülür, 185 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir

Peynirli Poğaça

2 adet yumurta,
150 gram beyaz peynir,
yarım adet limonun suyu,
1 çay kaşığı karbonat,
250 gram margarin,
aldığı kadar un

1 adet yumurtanın sarısını ayırın Kalan yumurtaları bir kaba aktarın Üzerine ufalanmış beyaz peynir, limon suyu, 1 çay kaşığı karbonat, oda sıcaklığında margarin ve alabildiği kadar unu ilave edin Kulak memesi yumuşaklığında olana dek hamuru yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde açın
İçine herhangi bir malzeme koymadan hamur parçalarını ikiye katlayın Yağsız tepsiye dizin Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün
Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirip, servis yapın

Peynirli Poğaça

Malzemeler:
4 su bardağı un,
2 yumurta
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ,
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
İç malzeme:
Ufalanmış beyaz peynir
Kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı,
susam

Mayayı ılık sütte eritin Hamur yoğurma kabında un, kabartma tozu, tuz, yoğurt, yağ, mayalı süt ve 2 yumurtayı iyice karıştırıp yoğurun Nemli bezle örtüp 20 dakika dinlendirin Ufalanmış peynir ile maydanozu karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içi kadar açın Ortasına malzemeden koyup kapatın Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin 170 dereceye ayarlı fırında pişirin

PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzeme:
1 su bardağı yoğurt
200 gr tereyağı
aldığı kadar un
biraz peynir rendesi
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Bir kapta yoğurt, tereyağı, zeytinyağı, karbonat ve tuz karıştırılır Un ilave edip iyice yoğurun Sonra hamuru, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elle açın ve içine peynir rendesi koyun Yuvarlak veya oval şekil verip tepsiye dizin Kızgın fırına verin

Peynirli Poğaça

Malzemeler

-3 bardak un
-Yarım paket margarin
-2 bardak yoğurt
-2 adet yumurta
-Yarım limon suyu
-1 çay kaşığı karbonat
-250 gr beyaz peynir
-1 demet maydanoz
-1 demet dereotu

Hazırlanışı

Karbonatı ve unu karıştırarak, ortasını havuz gibi açın Yoğurdu, margarini, tuzu, limon suyunu ve yumurtaları ilave ederek yoğurunuz Yumurta büyüklüğünde parçalara ayı*rınız Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydanoz ve dereotunu karıştırınız Hamur parçalarını avucunuzda yuvarlayıp yassıltarak, içine birer tutam peynirli harçtan koyup ikiye kat*layınız Dizi yağlanmış bir tepsiye dizin, poğaçaların üstle*rine yumurta sürüp orta fırında 40 dakika pişiriniz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla