Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi



Kayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi

10 dilim ekmek
1 su bardağı tereyağı
1 kg kayısı
15 su bardağı su
5 su bardağı şeker

Ekmekleri ızgarada az bir şey sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız
Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz
Ekmekleri bir tepsiye diziniz
Kayısıları yıkayıp ortalarını yararak çekirdeklerini çıkatınız, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz
Karıştırarak çok hafif ateşde on dakika kaynatınız
Suyundan bir parça ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz
Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz
Kalan kayısı suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz
Tepside çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşden indiriniz Soğuyunca ikram ediniz

Not: Kış aylarında aynı tatlı kayısı reçeliyle de yapılır Reçel sulandırarak ekmeklerin üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla