Konu
:
Kayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi
Kayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi
10 dilim ekmek
1 su bardağı tereyağı
1 kg
kayısı
1
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Ekmekleri ızgarada az bir şey sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız
Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz
Ekmekleri bir tepsiye diziniz
Kayısıları yıkayıp ortalarını yararak çekirdeklerini çıkatınız, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz
Karıştırarak çok hafif ateşde on dakika kaynatınız
Suyundan bir parça ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz
Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz
Kalan kayısı suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz
Tepside çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşden indiriniz
Soğuyunca ikram ediniz
Not: Kış aylarında aynı tatlı kayısı reçeliyle de yapılır
Reçel sulandırarak ekmeklerin üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul