Konu
:
Kabakli Pide Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabakli Pide Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabakli Pide Tarifi
KABAKLI PIDE
MALZEMELER
yarım kilo ekmek hamuru
1 adet
soğan
2 adet
kabak
50 gr gravyer
peynir
i
1 demet maydanoz
zeytinyağ
1 adet etsuyu tableti
sarımsak
tuz, kara
biber
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Ka
bakla
rı yıkayıp uçlarını kesip halka şekilde yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın
Soğanları soyun ve ince dilimleyin
Soyulmuş bir diş sarımsağı ayıklanıp yıkanmış maydanozla birlikte kıyın
Ikisini beraberce bir çorbakaşığı zeytinyağında, kısık ateşte,
soğan
la
çevirin
Sonra
kabak
ları ilave edin
Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kızartın
Ufaladığınız etsuyu tabletini, tuzu ve 2 çorbakaşığı suyu ekleyin
Suyunu çekene kadar pişirmeye davam edin
Bu arada hamuru düz bir zemine yaydıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış yuvarlak bir tepsiye döşeyin
Hamuru biraz esneterek tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın
Üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra hazırlanmış
kabak
ları yerleştirin
Biraz tuz ve kara
biber
serpin
Pideyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika bekletin
Çıkardıktan sonra üstüne rendelenmiş gravyer
peynir
i serpip yeniden birkaç dakika,
peynir
hafifçe kızarana kadar fırında bekletin
Sıcak sıcak veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul