Konu
:
Kuru Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Poğaça Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Poğaça Tarifi
500 gram un
200 gram tereyağı
100 gram peynir
yarım demet maydanoz
tuz
4 yumurta
Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını havuz gibi açınız
Açılan yere üç yumurta sansı, erimiş tereyağı ve tuz koyup, iyice ezdikten sonra, iki kahve fincanı su ilâvesiyle yumuşak bir hamur elde ediniz
Elde ettiğiniz hamuru silindir haline getirip 12 parçaya ayırınız
Her parçayı kesilen yönlerin üstüne gelmek üzere yassıltıp unladığınız tepsiye diziniz
Üzerlerine nemli bez örterek yarım saat kadar dinlenmeye bırakınız
Diğer tarafta peyniri çatalla ezerek, maydanoz ve yumurta akı ilavesiyle iç hazırlayınız
Dinlendirdiğiniz hamurları teker teker yassıltıp, yarım santim kalınlığında daireler haline getiriniz
Ortalarına, hazırlanan içten koyup, yarım daire halinde kapatınız
Yağladığınız tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürünüz ve fırında pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul