Yalnız Mesajı Göster

Kuru Poğaça Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Poğaça Tarifi



500 gram un

200 gram tereyağı

100 gram peynir

yarım demet maydanoz

tuz

4 yumurta

Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını havuz gibi açınız Açılan yere üç yumurta sansı, erimiş tereyağı ve tuz koyup, iyice ezdikten sonra, iki kahve fincanı su ilâvesiyle yumuşak bir hamur elde ediniz Elde ettiğiniz hamuru silindir haline getirip 12 parçaya ayırınız Her parçayı kesilen yönlerin üstüne gelmek üzere yassıltıp unladığınız tepsiye diziniz Üzerlerine nemli bez örterek yarım saat kadar dinlenmeye bırakınız

Diğer tarafta peyniri çatalla ezerek, maydanoz ve yumurta akı ilavesiyle iç hazırlayınız

Dinlendirdiğiniz hamurları teker teker yassıltıp, yarım santim kalınlığında daireler haline getiriniz Ortalarına, hazırlanan içten koyup, yarım daire halinde kapatınız Yağladığınız tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürünüz ve fırında pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla