Konu
:
Pilavlı Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pilavlı Mantı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilavlı Mantı Tarifi
8 adet milföy hamuru
İçi için:
1 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
Üzeri için:
2 su bardağı tavuk suyu
Sarımsaklı yoğurt
İnce kıyılmış soğan Teremyağnda çevrilir
Üzerine bulgur, su ve tuz eklenir, kapak kapatılır
12 dakika pişirilir
Yarım saat dinlendirilir
Bu arada milföy hamurları unlu zeminde oklavayla açarak genişletilir
Bıçakla artı şeklinde kesilir
Ortalarına yeteri kadar bulgur pilavı bırakılır, bohça gibi kapatılır
Mantılar yağlanmış tepsiye dizilir
190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Üzerine önce tavuk suyu sonra sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul