Konu
:
Etli Rulo Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Rulo Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Rulo Börek Tarifi
Etli Rulo Börek Tarifi
Hamuru için
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
250 gr
kuzu kuşbaşı
3 adet orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/4 paket margarin
1 çay kaşığı tuz
Yeterince karabiber
Kuru soğanları ince ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim
Etleri ilave edip birkaç sefer karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp orta ısılı ateşte pişirelim
Etler suyunu çekince, az su ilavesi ile etlerin iyice pişmesini sağlayalım
Tuz ve dişe gelecek kadar karabiber ilave edip, ara sıra kanştırarak hiç su kalmayacak şekilde pişirelim
İnce kıydığımız maydanozları katıp son bir kere daha karıştırdıktan sonra, soğumasını bekleyelim
1 adet yumurtanın sarısını ayırıp diğer bütün hamur malzemelerini iyice karıştırıp, orta yumuşaklıkta bir hamur tutalım
10 dakika dinlendirdikten sonra 2-3 mm
kalınlığında açalım
Her iki kenanndan ince şeritler halinde hamur kesip, hamuru dikdörtgen şekline getirelim
Hazırladığımız içi hamurun üzerine serpiştirip rulo şeklinde saralım
Yanlarından kestiğimiz şerit şeklindeki hamurlardan da üzerine süs yapalım
Sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıttığımız 170 dereceli fınnda kızarıncaya kadar pişirelim
Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul