Yalnız Mesajı Göster

Yuvarlak Pul Böreği Tarifi ( Eskişehir )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yuvarlak Pul Böreği Tarifi ( Eskişehir )



Yuvarlak Pul Böreği Tarifi ( Eskişehir )

Malzemeler:
2 adet yufka
150 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
3-4 sap maydanoz

Kızartmak için;
1/2 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:
Yufkalar üst üste konup ortadan iki parçaya bölünür, sonra yine üst üste ve ikiye bölünerek, aynı işlem tekrarlanır ve üçgen parçalar elde edilir Bir kâsede yumurta çırpılır, beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozlar da katılarak iyice ezilir Elde edilen karışım üçgen parçanın ortasına konur ve sigara gibi sarılır Tavada, kızgın sıvı yağda çevrilerek kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla