Yalnız Mesajı Göster

Gelin Mantısı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Mantısı Tarifi



Gelin mantısı ( 4 Kişilik)

Malzeme : 4 ad Yumurta, 400 gr Un, 1 çorba kaşığı Sıvıyağ, 1 çorba kaşığı Süt, 1 çay kaşığı Tuz

İç malzeme : 1 ad Patlıcan, 80 gr Mantar, 80 gr Kıyma, 1/2ad Kuru soğan, 1 diş Sarımsak, 10 gr Tuz, 10 gr Karabiber,80 gr Tereyağı

Yapımı: Un havuz gibi açılır İçine yumurta, yağ, süt ve tuz konup yoğrulur Hamur 20 dk inlendirilip merdane ile krep inceliğinde açılır Yarısı örgü erişte, yarısı normal erişte yapılır ve tuzlu kaynar suda haşlanıp, soğutulur Bir başka tencerede tereyağı eritilip, soğan, sarımsak, mantar sotelenir İçine kıyma ilave edilip, tuzu biberi atılarak kavrulur Zar şeklinde doğranan kızartılmış patlıcanlar bu malzemeye ilave edilir Alabora yapılarak erişte ilave edilip servis tabağına konur Üzerine örgü erişte konup, arzuya göre sade veya sarımsakyoğurt ile servis edilir

Esenlikler

Alıntı Yaparak Cevapla