Yalnız Mesajı Göster

Kızartma Lahmacun Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Lahmacun Tarifi



Kızartma Lahmacun

1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
250 gr domates
1 adet rende soğan
1 adet rende domates
1 adet ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı

Önce ılık su, maya ve şeker karıştırılır, 10 dakika bekletilir Sonra diğer hamur malzemeleri eklnerek orta sertlikte bir hamur yapılır Hamur 1 saat dinlenmeye bırakılır Bu arada iç malzeme çiğden karıştırılır Dinlenen hamur 8 parçaya ayrılır Her parça merdaneyle tatlı tabağı kadar açılır Ortalarına iç paylaştırılır Kenarları 1 parmak eninde üste doğru toplanır Tavada yağ kızdırılır Önce kıymalı kısmı yağa gelicek şekilde atılır Çevrildikten sonra diğer yüzü kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla