Konu
:
Kızartma Lahmacun Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kızartma Lahmacun Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızartma Lahmacun Tarifi
Kızartma Lahmacun
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
250 gr
domates
1 adet rende
soğan
1 adet rende
domates
1 adet ince kıyılmış
soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kara
biber
Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
Önce
ılık
su, maya ve şeker karıştırılır, 10 dakika bekletilir
Sonra diğer hamur malzemeleri eklnerek orta sertlikte bir hamur yapılır
Hamur 1 saat dinlenmeye bırakılır
Bu arada iç malzeme çiğden karıştırılır
Dinlenen hamur 8 parçaya ayrılır
Her parça merdaneyle tatlı tabağı kadar açılır
Ortalarına iç paylaştırılır
Kenarları 1 parmak eninde üste doğru toplanır
Tavada yağ kızdırılır
Önce kıymalı kısmı yağa gelicek şekilde atılır
Çevrildikten sonra diğer yüzü kızartılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul